La tradicional Exposició de Bolets del Maresme, que enguany celebra la seva 39a edició, arriba amb un programa farcit d’activitats per a totes les edats, a Can Boet de Mataró. La mostra comptarà amb sortides micològiques, tallers innovadors i exposicions especials per apropar la riquesa del món dels bolets a la ciutadania.

 

Aquest dissabte s’inaugura la programació amb una sortida al camp per identificar i fotografiar els bolets del Maresme de la mà d’experts en micologia. Aquest cop, en comptes de recollir-ne els exemplars, s’utilitzarà l’aplicació Minka, que permet identificar i catalogar bolets digitalment i contribuir a la recerca científica. La novetat pretén sensibilitzar els participants sobre la necessitat de protegir els ecosistemes i és una resposta al context de canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat que afecta la comarca i el territori mediterrani.

La mostra es podrà visitar del 16 al 24 de novembre al Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural de Can Boet. L’exposició oferirà, a més de bolets deshidratats, una col·lecció de figures liofilitzades dels bolets més comuns en altres edicions, així com informació detallada sobre la biologia d’aquests organismes únics.

El programa d’enguany també inclou novetats en forma de tallers per aprendre a cultivar bolets comestibles, un sobre l’ús de materials reciclats, previst pel 16 de novembre, i un altre que es farà el 23 de novembre, centrat en el cultiu sobre palla. Amb aquestes activitats, els organitzadors volen mostrar com l’economia circular també pot aplicar-se al món de l’alimentació.

Per completar l’experiència, s’han programat visites guiades, activitats familiars i tallers per a escoles i grups organitzats. Aquesta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Mataró i la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN), convida tots els interessats a consultar el programa complet i participar en les activitats.