Un nou visor cartogràfic de la Diputació de Barcelona revela el potencial fotovoltaic de la província, amb 300 hectàrees disponibles al Maresme per a instal·lacions de baix impacte.

 

La Diputació de Barcelona ha presentat un visor cartogràfic que identifica els terrenys més adequats per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la província, destacant-ne 18.859 hectàrees amb baix impacte ambiental, de les quals 300 es troben al Maresme. Els espais més idonis inclouen terrenys degradats per l’activitat humana, àrees urbanes sense edificar i sòls urbanitzables no desenvolupats.

Segons l’eina presentada, el Maresme té la capacitat de produir 315 GWh d’energia fotovoltaica de les 22.837 GWh totals estimades per a la província. El visor és una eina valuosa per als municipis barcelonins per planificar la producció d’energia renovable.

Per a la creació d’aquest visor, la Diputació ha col·laborat amb diversos agents del territori, com la Unió de Pagesos, per assegurar la protecció dels terrenys agrícoles i d’altres àrees de valor especial. En total, el mapa identifica 57.507 hectàrees de potencial baix a la província, amb 579 d’elles situades al Maresme.