L’Atenció Primària Metropolitana Nord del Departament de Salut impulsa mesures preventives per combatre la calor aquest estiu. Mesures fonamentals per gaudir d’un estiu segur i saludable.

 

Com cada any, l’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut posa en marxa una campanya de conscienciació per prevenir els efectes negatius de les altes temperatures estivals, com la deshidratació i els cops de calor.

En el marc de la campanya “Més llesta que la calor” del Departament de Salut, es recomanen sis consells bàsics:

  1. Beure aigua sovint, fins i tot sense tenir set.
  2. Evitar sortir durant les hores de màxima calor.
  3. Romandre en espais climatitzats.
  4. Tenir cura dels infants i de la gent gran.
  5. Portar roba lleugera i utilitzar gorres o barrets.
  6. Aplicar-se protector solar adequat.

Beure aigua i evitar les hores de més calor són les recomanacions més destacades, especialment per a infants, gent gran, embarassades i persones que treballin a l’aire lliure. L’excés de calor pot agreujar malalties cròniques i provocar deshidratació o esgotament, i en casos extrems, pot causar cops de calor que requereixen atenció mèdica urgent trucant al 061 Salut Respon.

A l’aire lliure, és important utilitzar roba clara, lleugera i caminar per l’ombra, aprofitant els espais públics climatitzats com a refugis. A casa, es recomana tancar persianes durant el dia i ventilar al vespre, mantenint una temperatura de confort de 26 °C si es disposa d’aire condicionat. També cal recordar aplicar crema de protecció solar regularment i no deixar infants o mascotes en vehicles tancats durant les hores de més sol.