L’empresa municipal PUMSA ha incrementat els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics als aparcaments que gestiona, arribant a un total de 46 punts distribuïts entre els aparcaments de rotació i els de residents.

 

Aquest dimarts, PUMSA ha anunciat la instal·lació de nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, augmentant així la seva xarxa fins a 46 punts entre els aparcaments de rotació i els de residents.

Als aparcaments de rotació, s’han afegit 10 nous punts, arribant a un total de 22, distribuïts de la següent manera: 4 a la Plaça de les Tereses, 8 a la plaça de Granollers, 8 a l’Espai Firal – Parc Central i 2 a la plaça de Cuba, aquests últims encara en procés d’entrada en funcionament.

Pel que fa als aparcaments de residents, s’han instal·lat 24 nous punts repartits en set localitzacions: Carlemany, plaça de Gatassa, Euskadi, Rafael Estrany, plaça de Perú, parc del Palau i Vallveric. Aquests punts estaran disponibles properament.

Els punts de recàrrega ofereixen una potència de càrrega que varia entre 22 i 3,7 Kw, depenent del nombre de vehicles connectats. La tarifa de recàrrega és de 0,25 €/Kw, i el procés de càrrega i pagament es realitza mitjançant una aplicació mòbil.

El 2023, els carregadors elèctrics dels aparcaments de rotació van permetre estalviar 90 tones de CO2, amb un total de 7.680 càrregues realitzades.

Des de gener de 2019, PUMSA col·labora amb Som Mobilitat, una cooperativa de consum que promou la mobilitat elèctrica compartida. Els vehicles de Som Mobilitat poden estacionar i recarregar-se als aparcaments municipals de la plaça de les Tereses i la plaça de Granollers.

A més, l’empresa municipal ha renovat la seva flota cap a un model més sostenible amb dues furgonetes i tres motos elèctriques, i les noves grues són vehicles EURO IV-D, que redueixen les emissions contaminants.

Aquestes iniciatives formen part del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Mataró, que busca estratègies alineades amb la mitigació del canvi climàtic i la millora de la qualitat de l’aire.