Mataró ha presentat una nova xarxa de 10 itineraris senyalitzats per gaudir de la natura a peu o en bicicleta, amb diferents nivells de dificultat.

 

L’Ajuntament ha presentat una innovadora xarxa d’itineraris turístics per descobrir els entorns naturals de Mataró. La proposta inclou 10 rutes senyalitzades que permeten explorar la bellesa natural i cultural de la ciutat, amb informació detallada sobre els recorreguts, nivells de dificultat i punts d’interès.

Aquesta xarxa de camins s’ha dividit en quatre zones: Ermites de Mata, Parc Forestal, Valldeix i Tot Mataró, oferint diverses rutes tant per caminants com per ciclistes. Els itineraris són variats, com ara Ermites de Mata a peu i en bicicleta, el Turó d’Onofre Arnau, i recorreguts familiars pel Parc Forestal.

Amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració d’agents locals, el projecte ha prioritzat els camins públics, millorant la connexió amb altres senders de la Xarxa de Senders del Maresme. S’han instal·lat 61 punts de senyalització per guiar els visitants.

La iniciativa també ha comptat amb la participació d’alumnes de l’escola Meritxell, que han elaborat informació per a 10 punts d’interès, incloent codis QR a les rutes de les Ermites de Mata. Aquesta informació està disponible a l’Oficina de Turisme, a la web www.visitmataro.cat i a l’APP Wikiloc, dins el perfil de Costa Barcelona Maresme.