Presentació de set vídeos testimonials per visibilitzar trastorns mentals i combatre la discriminació.

 

La pediatra Andrea Wicijowski i la treballadora social Sònia Domínguez, del centre de salut de Mataró Centre, han impulsat una nova campanya de la Taula de Salut Mental de Mataró. Aquesta iniciativa, presentada ahir, consta de set vídeos testimonials de pacients i familiars que aborden obertament trastorns com el suïcidi, el trastorn bipolar, l’autisme, l’ansietat, l’esquizofrènia i els brots psicòtics. Els vídeos es distribuiran a través de les xarxes socials amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania i combatre l’estigma associat a aquestes condicions.

A l’acte de presentació hi van participar Laura Seijo, regidora de Ciutat Inclusiva i Saludable, i Marga Cano, coordinadora de psicologia del Servei de Salut Mental i Addiccions del Consorci Sanitari del Maresme, així com els protagonistes dels vídeos i les seves famílies.

La Taula de Salut Mental, una iniciativa de l’Ajuntament de Mataró amb representants de diverses entitats i associacions, està organitzada en quatre grups de treball: coordinació assistencial, sensibilització, prevenció i detecció, i integració social i laboral. Els seus objectius principals inclouen afavorir la continuïtat assistencial, millorar la sensibilització i la detecció de problemes de salut mental, i promoure la integració social i laboral de les persones afectades.