Amb aquests nous vehicles, Mataró Bus, responsable del transport públic de passatgers a la ciutat, compta amb un 80% de vehicles híbrids a la seva flota.

 

Aquest dissabte, Mataró Bus presenta tres nous autobusos híbrids a l’Espai firal del Parc Central a partir de les 9.30 h. Amb aquesta incorporació, el 80% de la flota operativa de Mataró Bus serà híbrida, millorant així la sostenibilitat ambiental, l’accessibilitat i la seguretat dels vehicles.

Els nous autobusos, que són de la marca VOLVO, model 7900 H, compleixen amb la normativa europea d’emissions Euro VI, garantint una reducció del 39% en les emissions de CO2. Aquests vehicles poden funcionar amb motor dièsel, elèctric o ambdós simultàniament, permetent un funcionament més silenciós i eficient. La inversió en els nous autobusos ha estat realitzada per la concessionària Avanza Movilidad Integral, S.L., del grup Mobility ADO.

Des de març de 2023, Mataró Bus utilitza l’aplicació Volvo Connect, que permet optimitzar l’ús dels autobusos híbrids en mode elèctric en zones específiques de la ciutat, com els entorns de l’Hospital i escoles, contribuint a una millor qualitat de l’aire.