L’Ajuntament ha iniciat avui les tasques per talar i substituir 17 palmeres al Passeig Marítim de Mataró, després que una inspecció revelés riscos de caiguda.

 

Aquest dijous, 4 de juliol de 2024, l’Ajuntament de Mataró ha començat la tala de 17 palmeres de l’espècie Phoenix dactylifera (palmera de dàtils) ubicades al Passeig Marítim. Les inspeccions han detectat que dues palmeres estaven mortes i les altres 15 presentaven problemes greus, com ara creixement irregular del tronc, que podrien provocar la seva caiguda. Per evitar accidents, aquestes palmeres seran substituïdes. Algunes es reemplaçaran per altres palmeres de l’espècie Washingtònia, que han estat recuperades d’altres zones de la ciutat, mentre que en altres punts es plantaran arbres que generin ombra durant la seva època de creixement.