La programació de Les Santes Esportives 2024 inclou activitats populars, de lleure, exhibició i competició, del 6 al 29 de juliol, amb especial protagonisme els caps de setmana.

 

Aquest dimecres 3 de juliol, la regidora d’Esports, Bea Delgado, ha presentat la programació de Les Santes 2024 al concessionari Marescar Motor-TOYOTA, principal patrocinador de la 44a Cursa Popular que tindrà lloc el 28 de juliol. Aquesta cursa, que compta amb un recorregut de 5 km, espera la participació de 2.500 persones i destaca per la presència d’entitats benèfiques i d’investigació mèdica a la zona de sortida i arribada.

Durant la presentació, que ha comptat amb Carlos Solano, president de CSM-Marescar Motor, s’ha subratllat la col·laboració d’altres patrocinadors públics i privats com la Diputació de Barcelona, el Port de Mataró, NutriSport, Aigües de Mataró, SA (AMSA), Voluntaris per al Futur, Mataró Bus, l’Associació BricBarca, SPAS i Varador 2000.

A més de la Cursa Popular, l’Ajuntament també organitza la 32a Travessa Nedant al Port el 21 de juliol, amb dues distàncies. La resta del programa és possible gràcies als clubs i entitats esportives locals, que ofereixen competicions, exhibicions i activitats per a tots els públics amb suport municipal.

La programació inclou més de 30 activitats, moltes ja consolidades, com la XVI Mitja Marató per Relleus, tornejos esportius a la platja i exhibicions artístiques a la plaça de Santa Anna. A nivell competitiu, Mataró acollirà el Campionat de Catalunya de Natació Adaptada, el Campionat d’Espanya de Waterpolo Juvenil Femení i el Campionat de Catalunya de Keirin (contrarellotge de ciclisme).

També s’han introduït novetats com la Cursa d’Orientació al Parc Forestal el 6 de juliol, organitzada per la UEC Mataró i el Club d’Orientació OROS.

La programació completa es pot consultar a www.lessantes.cat/agenda-santes-esportives, on també es poden fer les inscripcions online per a la Cursa Popular i la Travessa Nedant al Port.