L’Ajuntament de Mataró torna a posar en marxa l’equip d’agents cívics nocturns, format per 14 professionals amb perfil d’integrador social, per promoure i prevenir el civisme i la convivència a la ciutat.

 

L’Ajuntament de Mataró ha anunciat la reactivació del servei de serenos nocturns per tercer any consecutiu. Aquest equip, integrat per 14 persones (12 serenos i 2 coordinadores), centrarà la seva tasca en la detecció i comunicació d’incidències a l’espai públic mitjançant una presència continuada en el territori. La regidora de Mataró Segura, Núria Moreno, ha donat la benvinguda als agents, que estan rebent formació per preparar-se pel seu rol.

Els agents treballaran de dimecres a diumenge, de 19 a 2.20 h, fins a mitjans d’octubre, començant aquest divendres 5 de juliol. Les seves funcions inclouen la detecció d’incivisme, conflictes, molèsties, incompliments d’horaris en establiments, suport a programes preventius i la gestió d’espais públics. Durant els caps de setmana, s’enfocaran especialment en el front marítim i, durant Les Santes, en els llocs d’actes de la Festa Major.

Aquesta iniciativa és part del pla d’estiu de l’Ajuntament per fomentar el civisme i la convivència a través de diverses accions com els agents cívics diürns i activitats d’oci gratuïtes. L’objectiu és garantir la unitat d’acció en programes preventius, prevenir conflictes derivats de la manca de civisme, assegurar drets i deures a l’espai públic i millorar la percepció de convivència a la ciutat.