L’exposició “L’art davant la malaltia”, creada per 21 pacients oncològics de diversos hospitals catalans, estarà oberta al vestíbul de l’Hospital de Mataró fins a l’11 de juliol.

 

Les artistes, totes dones, han participat en el projecte Domum Artteràpia, que busca oferir suport emocional a persones amb càncer i als seus familiars. Aquesta iniciativa ha permès que més de 1000 pacients oncològics expressin les seves experiències a través de l’art, reflectint des del diagnòstic fins a les diferents fases del tractament. L’exposició és un testimoni del seu procés personal i una manera de compartir les seves emocions amb el món.

Les obres, nascudes de les vivències úniques de cada participant, van ser presentades per primera vegada a l’Institut Català d’Oncologia de l’Hospitalet el febrer passat. Els 21 artistes provenen de l’Hospital de Mataró, Althaia, Centre Kàlida Sant Pau, Consorci Sanitari de Terrassa, Institut Català d’Oncologia de l’Hospitalet i Servei d’Hematologia de Sant Pau. La mostra no només reflecteix el seu camí personal, sinó també el suport rebut de familiars, professionals sanitaris i amics.

L’Artteràpia ofereix una manera terapèutica d’afrontar situacions difícils, promovent la resiliència i l’estabilitat emocional. “L’art davant la malaltia” convida els visitants a endinsar-se en un univers d’art i emocions, on les artistes comparteixen les seves històries de superació i agraïment, a la vegada que exploren els sentiments de por i incertesa.