Montserrat Tura destaca la seguretat en l’àmbit municipal en una ponència, mentre APL fa una crida a evitar noves eleccions**

 

En la tercera Jornada Municipalista, un centenar de representants d’Ara Pacte Local, incloent-hi regidors i alcaldes, van aprovar la nova organització territorial i una declaració que reivindica recuperar l’autonomia perduda pels ajuntaments des de la implementació de l’RSAL. Aquesta declaració serà debatuda com a moció als ajuntaments amb presència d’APL, convidant altres partits a sumar-s’hi.

Durant la jornada, Montserrat Tura, ex consellera de Justícia i Interior, va oferir una ponència sobre “Delinqüència i aprenentatge social. El municipi com a escenari i xarxa comunitària”, seguida d’un debat sobre aquesta temàtica.

Els participants també van abordar la situació política actual, amb Marc Solsona, alcalde de Mollerussa i destacat membre d’APL, subratllant la urgència de formar govern a Catalunya per afrontar els desafiaments diaris i evitar el retard que suposarien unes noves eleccions a la tardor.