La jove artista Lara Sànchez ha estat l’encarregada de crear l’estampa de Les Santes d’enguany, una tradició de la parròquia de Santa Maria per agrair als assistents de la Missa de Les Santes i als membres de l’Associació de Devots.

 

Cada any, la parròquia de Santa Maria encarrega a un artista local la creació d’una estampa amb les imatges de les patrones Juliana i Semproniana, per repartir-la durant la Missa de Les Santes. Aquest 2024, la jove artista Lara Sànchez ha elaborat una aquarel·la amb les dues verges i màrtirs davant de la basílica de Santa Maria. Tot i el repte de mantenir el seu estil desenfadat, Sànchez ha aconseguit transmetre un missatge clar i tendre, amb una il·lustració que destaca per la seva simplicitat i pau.

 

Campanya 200×30 per finançar la Missa de Les Santes

La Comissió Gestora de la Missa de Les Santes ha posat en marxa la campanya 200×30, amb l’objectiu de recaptar fons per a la celebració de la Missa de Les Santes. Es busca que almenys 200 ciutadans aportin 30 euros cadascun per ajudar a finançar aquest acte central de la Festa Major. Malgrat les subvencions municipals i autonòmiques, la contribució dels mataronins és essencial per mantenir aquesta tradició viva.

La Missa de Les Santes, composta per Mossèn Manuel Blanch i Puig, és interpretada cada 27 de juliol per un cor popular de més de cent cantaires voluntaris, acompanyats per orquestra i solistes, sota la direcció del mestre Gabriel Miralles i Güell aquest any.