Vilassar de Mar ha estat una de les set ciutats catalanes escollides per acollir el Trophy Tour de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela.

 

Dijous passat, el prestigiós trofeu de la Copa Amèrica de vela ha fet parada al Club Nàutic de Vilassar de Mar, dins del recorregut del Trophy Tour de la 37a edició de la Louis Vuitton America’s Cup. El trofeu, considerat el més antic de l’esport mundial, ha estat exposat en set ciutats de la costa catalana com a homenatge a les viles marineres de Catalunya.

El Club Nàutic de Vilassar ha organitzat una regata amb la participació dels infants del campus d’estiu i regatistes del club. A més, la copa ha estat fotografiada en diferents punts emblemàtics del municipi, com les cases de pescadors de l’espigó de Garbí i la plaça del Nadal. La jornada ha inclòs una presentació oficial i un vermut popular, gràcies a la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme i l’ajuntament, destacant la relació entre l’esdeveniment nàutic i la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia el 2025.

Els assistents han tingut l’oportunitat de fotografiar-se amb el cèlebre trofeu i gaudir d’una experiència immersiva amb un simulador que permetia tripular virtualment els velers de la competició.

La Copa Amèrica, que tindrà lloc del 22 d’agost al 27 d’octubre, és un dels esdeveniments més importants de l’any a Barcelona, posicionant Catalunya com a capital mundial de l’activitat nàutica. El Maresme, gràcies a la seva proximitat a Barcelona i a la seva oferta de ports, es beneficia d’aquest impacte mediàtic, atraient turisme nàutic i acollint grups vinculats a la competició, que provaran dispositius innovadors aplicables al sector.

El Trophy Tour també ha passat per L’Escala, Palamós, Sitges, Tarragona, Cambrils i Barcelona, animant el públic a seguir la Copa Amèrica de vela.