La Policia Local de Mataró ha presentat un catàleg amb 8 activitats formatives per a escoles i instituts, centrades en temes com l’educació viària, la seguretat en línia, el civisme i l’autoprotecció.

 

La Unitat de Formació per a la Seguretat de la Policia Local ha preparat un ampli ventall de formacions dirigides a centres educatius de Mataró per al curs vinent. Els alumnes de diverses edats podran participar en 8 propostes formatives que aborden temàtiques com l’educació viària, la seguretat a internet, el civisme i l’autoprotecció. Les escoles i instituts ja poden inscriure’s a aquestes sessions.

 

Les activitats inclouen:

– Mou-te amb seguretat: Dirigida a alumnes de 2n de primària, aquesta sessió ensenya a identificar elements que afavoreixen la seguretat en els desplaçaments.

– Bullying: Adreçada a alumnes de 4t de primària, aquesta formació aborda l’assetjament escolar, com prevenir-lo i aturar-lo.

– La bicicleta: Taller per a alumnes de 5è de primària sobre normativa i seguretat en la circulació en bicicleta o patinet, amb pràctiques al Parc Central.

– Seguretat a la xarxa: Formació per a alumnes de 6è de primària sobre els perills en línia i com navegar de manera segura.

– Civisme: Sessió per a alumnes de 1r d’ESO sobre la importància del civisme i les novetats de l’Ordenança de Convivència.

– Xarxes socials. Aspectes legals: Dirigida a alumnes de 2n d’ESO, aquesta formació tracta els drets, deures i conseqüències legals de l’ús de xarxes socials.

– Autoprotecció: Taller per a alumnes de 3r d’ESO sobre tècniques de prevenció i autodefensa bàsica.

– Alcohol i drogues: Formació per a alumnes de 4t d’ESO sobre els efectes del consum d’alcohol i drogues en la conducció.

Durant el curs 2023-2024, la Unitat de Formació per a la Seguretat ha programat 275 sessions destinades a 7.700 alumnes.