La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Ministeri d’Habitatge busquen una solució conjunta per equilibrar la protecció del dret a l’habitatge amb la indústria turística.

 

L’alcalde i vocal de la FEMP, David Bote, va participar aquest dimarts en una reunió amb la ministra d’Habitatge i Agenda Urbana 2030, Isabel Rodríguez García. Durant la trobada, es va acordar treballar conjuntament per trobar una solució als pisos turístics que permeti protegir el dret a l’habitatge sense comprometre la sostenibilitat de la indústria turística.

A més, es va discutir l’elaboració del proper Pla d’Habitatge. Tant la FEMP com la ministra van coincidir en la necessitat de potenciar la rehabilitació del parc d’habitatges, protegir els barris i fer-los sostenibles i accessibles des del punt de vista urbanístic.

Abans de la reunió amb la ministra, David Bote també va participar en la Junta de Govern de la FEMP, on es va sol·licitar formalment al Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica la convocatòria d’una reunió ordinària de la Comissió Nacional d’Administració Local, que serveix d’enllaç entre l’administració local i el Govern de l’Estat.