La violoncel·lista Alba Haro presenta el seu nou single “Lo que sueña de noche”, on combina el Zorongo Gitano de Federico García Lorca amb diverses veus per crear una fusió entre realitat i somni.

 

Alba Haro, nascuda a Barcelona el 1984 amb arrels a Jaén, ha revelat el seu nou single “Lo que sueña de noche”. Aquesta peça musical desglossa la partitura del conegut Zorongo Gitano de Federico García Lorca, utilitzant diferents veus per oferir dues perspectives que coexisteixen entre la lírica popular, els somnis i la realitat.

Haro va començar la seva formació musical a la petita escola de Santa Perpètua de Mogoda i posteriorment es va traslladar al Conservatori Professional de Música de Badalona, on va obtenir el grau Professional amb menció, destacant la seva interpretació de l’Elegia de Fauré com a solista amb l’Orquestra del Conservatori. Després, va continuar la seva formació a l’Escola Superior de Música de Catalunya, especialitzant-se en música Clàssica i Contemporània, i experimentant amb diversos gèneres, incloent-hi el flamenc, els estàndards de jazz i la improvisació.

La seva carrera va portar-la a obtenir una beca al prestigiós Berklee College of Music dels Estats Units, on va graduar-se Summa Cum Laude amb el Màster de Producció i Interpretació gràcies al seu treball “Cantes Libres”, una investigació dels cants de Pastora Pavón a través del violoncel.

Amb una trajectòria eclèctica, Alba Haro ha col·laborat en projectes artístics com “Nit transfigurada” amb Sir Neville Marriner i l’Orquestra de Cadaqués, l’espectacle “Piturrino i jo” amb Carles Santos, “Cançons de Kurt Weill” amb Ute Lemper i Bcn 216, la gira amb el Teatre Lliure per “Jane Eyre” amb Clara Peya, una gira amb Vanesa Martín i el seu projecte recent “Playeras” amb Javier Galiana i Rosario Toledo.

Dades tècniques: Alba Haro: Veu, violoncel, arranjament; Curro Ureba: Gravació i mescla; Reinhard Mayr: Videoclip; MdA: Producció artística; Enregistrat a Trafalgar Estudis (Cádiz) a l’abril de 2024; Videoclip enregistrat a Viena, al maig de 2024.