L’Ajuntament de Mataró ha decidit reobrir parcialment les dutxes de les platges de la ciutat davant la millora de les restriccions per sequera anunciada per la Generalitat. A partir de dilluns, es podran utilitzar 7 dutxes distribuïdes per les quatre platges del municipi, així com la dutxa per a animals a la platja per a gossos.

 

Després d’una reunió del Comitè municipal de la sequera, s’ha determinat que, amb la rebaixa de les restriccions en el consum d’aigua en els municipis que s’abasteixen del sistema Ter-Llobregat, Mataró reobrirà una dutxa a la platja de Sant Simó, una altra a la confluència entre les platges de Sant Simó i El Callao, una més al Callao, tres a la platja del Varador i una a la platja de Ponent. La dutxa per a gossos també tornarà a estar operativa.

Les dutxes s’han netejat i desinfectat prèviament i es realitzaran controls mensuals durant l’estiu per assegurar el seu bon estat. La resta de dutxes es mantindran tancades i senyalitzades com a fora de servei.

L’estiu passat, totes les dutxes van romandre tancades com a mesura d’estalvi i sensibilització davant la sequera. Ara, amb la millora de la situació i el pas de l’estat d’excepcionalitat al d’alerta, l’Ajuntament ha decidit reobrir parcialment les dutxes, d’acord amb el Pla d’Emergència en situació de sequera de Mataró. Aquesta mesura també busca evitar el malbaratament d’aigua a les fonts públiques, després d’actes d’incivisme registrats l’estiu anterior al passeig Marítim i al Port.