El Consell Comarcal del Maresme va aprovar dimarts una moció que declara la comarca antifeixista, en resposta a la preocupació per l’augment dels discursos d’odi a Europa i a la celebració recent d’un festival neonazi a Santa Susanna.

 

En la moció, el Consell Comarcal lamenta l’esdeveniment del passat 31 de maig, on centenars de neonazis van difondre el seu missatge d’odi i exhibir simbologia nazi pels carrers de la comarca. El text destaca que el Maresme és una zona d’acollida que ha de contrarestar qualsevol discurs que atempti contra els drets humans, les dones, les persones migrades i el col·lectiu LGTBI.

Els grups comarcals de la CUP, ERC, En Comú Podem, Ara Pacte Local, Junts i PSC van presentar la moció que inclou els següents acords:

  1. Instar els diferents grups polítics del Consell Comarcal a fer un acord antifeixista.
  2. Sol·licitar als ajuntaments que deneguin l’ús d’espais públics a col·lectius i formacions polítiques que fomentin la discriminació i l’odi.
  3. Declarar el Maresme comarca antifeixista i promotora de la convivència en la diversitat.
  4. Manifestar públicament el rebuig a qualsevol esdeveniment que atempti contra els drets fonamentals.
  5. Condemnar formalment els actes i declaracions que facin apologia del racisme, xenofòbia i altres formes de discriminació.
  6. Notificar aquests acords als governs municipals de la comarca.
  7. Instar el Consorci de Turisme Costa del Maresme a reflexionar sobre l’impacte d’aquests esdeveniments en la promoció turística.
  8. Traslladar aquesta moció al proper consell d’alcaldies.

L’acord no va ser unànime, ja que Vox i el PP van votar en contra.