Mataró liderarà la vicepresidència estatal de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE) durant els propers quatre anys, destacant-se com a punt de referència en la indústria tèxtil a nivell europeu.

 

Mataró ha estat escollida per ocupar la vicepresidència estatal de l’ACTE, una organització que agrupa més de 30 municipis europeus. Aquesta decisió, que va ser presa el passat divendres 14 de juny, compta amb el suport unànime dels membres catalans de l’associació. La ciutat, coneguda per la seva llarga tradició tèxtil, afronta aquesta nova etapa amb l’objectiu de fomentar la transició ecològica i la transformació digital del sector.

ACTE, fundada l’any 1991, és una associació que busca impulsar iniciatives per millorar la indústria tèxtil i de la moda a Europa. Mataró, que es va unir a l’associació el 1993, ja va compartir la vicepresidència estatal amb Igualada entre el 2014 i el 2016. Actualment, el sector tèxtil representa el 50,4% de la indústria de la ciutat, amb més de 200 empreses i importants desafiaments futurs, com la sostenibilitat i la digitalització.

El sector tèxtil a Mataró és un pilar econòmic amb un alt nivell d’especialització i una important presència de petites i microempreses. Iniciatives com “Mataró Circular 2030”, el projecte “TEXAD” o el programa “ReimagineTextile” mostren el compromís de la ciutat per adaptar-se als nous temps i consolidar-se com a referent del tèxtil sostenible i innovador a nivell europeu.