Les càmeres que regulen l’accés a l’illa de vianants del Centre de Mataró han registrat un 1,6% d’infraccions des del 2 de maig fins al 12 de juny, un percentatge similar al d’altres ciutats amb sistemes de control fixos.

 

El sistema de control de matrícules a l’illa de vianants del Centre de Mataró va comptabilitzar 188.258 entrades de vehicles durant aquest període, amb 3.157 infraccions detectades, el que representa unes 75 diàries. Aquestes infraccions es deuen a vehicles que accedeixen o es queden a la zona fora de l’horari permès i sense autorització, amb multes que oscil·len entre els 90 i 200 euros. L’Ajuntament utilitzarà les dades per identificar els infractors i analitzar possibles casos de reincidència.

A partir d’avui, 18 de juny, els accessos al pàrquing de La Riera es modificaran per racionalitzar els recorreguts. Els vehicles entraran per La Riera, 69, des del carrer d’Argentona, i sortiran pel carrer d’en Moles, eliminant així recorreguts innecessaris per la Muralla del Tigre i el carrer de Sant Josep. Aquesta mesura pretén reduir el trànsit a l’interior de l’illa de vianants i millorar la seguretat a les sortides escolars.