Demogràficament, el Maresme ha crescut un 1,29% durant l’últim any, arribant a 467.398 persones, un ritme inferior a la mitjana catalana de l’1,81%.

 

Segons l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el Maresme es troba entre les comarques més densament poblades, amb 1.172,80 habitants per km², molt per sobre de la mitjana catalana de 246,1 hab./km². Premià de Mar, amb 13.603 hab./km², i El Masnou, amb 7.132 hab./km², són els municipis més densos, mentre que Sant Iscle de Vallalta i Òrrius presenten les densitats més baixes.

Tots els municipis de la comarca han augmentat la seva població durant l’últim any, excepte Vilassar de Mar, que ha registrat un lleuger descens del 0,11%. Sant Cebrià de Vallalta ha experimentat el creixement més gran en termes relatius amb un 5,01%, seguit de Dosrius (3,51%) i Santa Susanna (3,30%). En termes absoluts, els increments més significatius s’han donat a Mataró (1.187 persones), Pineda de Mar (646) i Calella (520).

El creixement demogràfic del Maresme es deu principalment a les migracions, ja que el saldo vegetatiu (diferència entre naixements i defuncions) és negatiu des de 2017. Cabrera de Mar, Dosrius i Sant Cebrià de Vallalta són els únics municipis amb saldo vegetatiu positiu.

El Maresme continua sent una destinació atractiva per a persones d’altres comarques, de l’Estat i de l’estranger. La població estrangera ha augmentat un 8,3% el darrer any, arribant a 60.524 persones, un 12,9% del total comarcal. Calella, amb un 26,74% de població nascuda a l’estranger, lidera aquest rànquing, seguida de Caldes d’Estrac, Pineda de Mar, Mataró i Santa Susanna. En canvi, Òrrius i Tiana tenen els percentatges més baixos, amb un 5,38% i un 7,97% respectivament.