El Centre de Normalització Lingüística (CNL) del Maresme ha iniciat aquesta primavera el projecte Comerços aprenents al Port de Mataró, amb l’objectiu de fomentar l’ús del català en les interaccions comercials del recinte.

 

El projecte Comerços aprenents al Port de Mataró, impulsat pel CNL del Maresme, pretén millorar les competències orals en català del personal dels establiments del Port. L’objectiu és que el català sigui la llengua de partida en les converses amb els clients. Per assolir-ho, es realitzen 10 sessions de 15 minuts a cada comerç, on s’ensenya vocabulari bàsic, numeració i frases útils per a la interacció quotidiana. Aquestes sessions són flexibles i s’adapten a les necessitats específiques de cada negoci.

Entre els establiments participants es troben Pasapalos, El Pez Globo, La Cuina del Port i El Pirata. Tant el CNL com els comerços han valorat positivament aquesta iniciativa, que ha tingut una bona acollida i ha estat molt ben rebuda.