El Govern de la Generalitat ha fet una crida urgent a la ciutadania perquè doni sang, especialment durant els mesos d’estiu, un període crític en què les donacions disminueixen significativament.

 

Amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang, el passat dia 14 de juny, el Palau de la Generalitat va celebrar una jornada de portes obertes per animar la població a participar en la donació de sang. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va destacar la importància de fer aquest gest altruista que pot salvar vides, subratllant que “és un esforç mínim comparat amb el gran benefici que aporta a aquelles persones que ho necessiten”.

Durant l’acte, el president Pere Aragonès va donar sang al centre de donació instal·lat al Palau, mostrant el seu suport a la campanya del Banc de Sang i Teixits, que aquest any porta el lema “Fer-ho entre tots és molt nostre”. Aquesta campanya té com a objectiu recordar la importància de les donacions, sobretot a l’estiu, però també durant tot l’any. A Catalunya, es necessiten més de 1.000 donacions diàries per cobrir les necessitats dels malalts. En els darrers sis mesos, s’han aconseguit 128.000 donacions, una xifra que el Govern vol continuar augmentant per garantir les reserves necessàries.