Mataró conclou la 17a edició dels Projectes Singulars amb 74 alumnes i 149 estades formatives.

 

La cloenda de la 17a edició dels Projectes Singulars va tenir lloc ahir a l’Institut Alexandre Satorras, on es va reconèixer la participació de 74 alumnes de 4t d’ESO, les seves famílies, tutors i les 76 empreses i entitats col·laboradores.

Durant aquest curs 2023-2024, els estudiants han pogut combinar les classes amb estades formatives en empreses, millorant les seves competències transversals i coneixements professionals. Aquestes pràctiques pretenen motivar-los a acabar l’etapa escolar i continuar amb estudis postobligatoris per evitar l’abandonament prematur.

El projecte, impulsat per un conveni entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró, ha comptat amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de Mataró i la Direcció d’Educació de la Generalitat per trobar empreses disposades a participar. La regidora d’Educació, Bea Delgado, i l’inspector d’Educació dels Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental, Pere Salvador, van assistir a l’acte de cloenda per reconèixer l’esforç de tots els implicats.

Els alumnes participants provenen de vuit centres educatius de Mataró: IES Alexandre Satorras, IES Damià Campeny, IES Laia l’Arquera, IES Miquel Biada, IES Josep Puig i Cadafalch, IES Thos i Codina, Escola GEM i IE Mar Mediterrània. Les empreses i entitats que han acollit els alumnes inclouen negocis locals, serveis municipals i altres organitzacions, demostrant el suport comunitari a aquesta iniciativa educativa.