L’Ajuntament de Mataró ha signat un conveni amb cinc col·legis professionals per millorar i agilitzar els tràmits per a l’atorgament de llicències urbanístiques i permisos d’obres, reduint així els terminis actuals i simplificant els processos.

 

El regidor de Planificació Territorial, Sergi Morales, ha signat aquest matí un conveni de col·laboració amb els representants de cinc col·legis professionals amb l’objectiu de millorar la gestió del Servei de Llicències de Mataró. Aquest acord busca reduir els terminis actuals de tramitació, que ja s’han reduït a una mitjana de 97 dies, la meitat que fa quatre anys. També hi han assistit la regidora d’Urbanisme, Elizabet Ruiz, i representants dels col·legis professionals signants.

L’Ajuntament treballa per implantar un nou model de gestió durant aquest any, amb un pressupost de 80.000 euros destinat a aquesta finalitat, basant-se en una anàlisi prèvia que ha revelat la necessitat de millorar la comunicació entre l’Administració i els usuaris per evitar discrepàncies en els expedients.

Els col·legis professionals són: Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (CATEB), Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC), Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (Enginyers BCN) i Col·legi de l’Enginyeria Tècnica d’Obres Públiques i Enginyeria Civil de Catalunya (ECCAT).