Del 13 al 16 de juny, el Port de Mataró serà l’escenari de l’exposició “Parlem del mar per parlar de nosaltres”, una mostra que utilitza el mar com a pretext per explorar les relacions humanes amb el medi ambient i els múltiples significats que té per a la societat.

 

Exposició amb realitat virtual i monitors

Organitzada per la Fundació Barcelona Capital Nàutica amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, el Port de Mataró i la Diputació de Barcelona, l’exposició estarà oberta de 9 a 20 hores a l’esplanada del costat de l’hotel Atenea. A més, es podrà gaudir de visites guiades amb monitors i ulleres de realitat virtual divendres de 15 a 20 hores, i dissabte i diumenge d’11 a 20 hores.

 

Un viatge pel mar i la seva influència

L’exposició explora com el mar ha modelat la identitat i la vida de les persones, abordant la relació amb el medi ambient i els diversos significats del mar. L’objectiu és apropar aquest element natural a la ciutadania, destacant la seva importància en la cultura, la gastronomia, la innovació, la sostenibilitat i l’esport. També es dona a conèixer la història i els valors de la 37a edició de la Copa Amèrica, que enguany se celebra a Barcelona, amb una experiència immersiva de realitat virtual.

 

Tres àmbits narratius

L’exposició s’estructura en tres àmbits narratius que presenten una Catalunya vinculada al mar a través de l’acció, l’experimentació, la informació i l’aprenentatge. Es tracta la història de la nàutica, la cultura del mar, l’economia blava i el llegat blau de Catalunya. Els visitants podran descobrir informació sobre el mar i les seves connexions amb les persones, explorar escenaris dedicats als valors de la Copa Amèrica, i gaudir d’una peça interactiva amb testimonis d’aquesta mostra itinerant.