Els museus i equipaments patrimonials de Mataró ofereixen activitats per a tots els públics del 17 al 19 de maig per celebrar el Dia Internacional dels Museus, amb la Nit dels Museus el dissabte 18 de maig.

 

Els museus de Mataró, incloent la vil·la romana de Torre Llauder, Can Serra, Ca l’Arenas, Can Marfà, el M|A|C – Presó, la Nau Gaudí, la Casa Coll i Regàs i el Museu Arxiu de Santa Maria, han preparat una programació especial per commemorar el Dia Internacional dels Museus, que aquest any destaca el paper dels museus en l’educació i la investigació, tal com promou l’ICOM amb el lema “Museus per l’educació i la investigació”.

La celebració començarà el divendres 17 de maig amb una visita teatralitzada a la Nau Gaudí, on es representaran les històries de treballadors de la Cooperativa la Obrera Mataronense i de Can Marfà. També es presentarà la 24a edició de la revista Laietània a Can Serra.

El dissabte 18 de maig, en el marc de la Nit dels Museus, Can Marfà, Ca l’Arenas i Can Serra estaran oberts fins a les 22 h, oferint visites guiades i activitats especials com un tastet de dissenys modernistes a la Casa Coll i Regàs, sessions gratuïtes de fitness a Can Marfà, i un concert acústic de Marc Vilajuana a Ca l’Arenas. A la vil·la romana de Torre Llauder i La Presó – seu del M|A|C, també es realitzaran visites guiades, i al Museu Arxiu de Santa Maria es podrà veure una exposició de Joan Finet.

El diumenge 19 de maig, es duran a terme activitats familiars, com una sessió per compartir l’art en família a Ca l’Arenas, i una activitat relacionada amb l’exposició “Esport, indústria i modernitat” a Can Marfà. A Can Serra, es celebrarà la cloenda de l’exposició del 175è aniversari del tren Barcelona-Mataró amb un espectacle familiar de contes i anècdotes sobre el tren.

Aquestes activitats posen en relleu la importància dels museus com a espais d’aprenentatge i investigació, oferint una experiència enriquidora i educativa per a tots els visitants.