Tret de sortida a un dels esdeveniments culinaris més esperats de la comarca: el Temps de Maduixes. Aquestes jornades, coordinades pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, s’estendran per 18 municipis, on restaurants, elaboradors i productors converteixen aquest fruit en el protagonista indiscutible de les seves propostes gastronòmiques.
Del 27 d’abril al 2 de juny, el Maresme s’engalana per oferir una experiència única als amants de la bona taula, amb plats especials que van des de tàrtars i gaspatxos fins a sushi o pizzes de maduixa, tot acompanyat dels millors vins de la DO Alella. Aquesta iniciativa no només promou la gastronomia local sinó també els productes de proximitat, ja que els visitants podran adquirir les maduixes més delicioses directament dels productors de la zona.
Les diverses varietats de maduixa que ofereix la comarca, com la Gaviota, la Pájaro, l’Albion o la Monterrey, són testimonis de la riquesa i la qualitat d’aquest fruit tan apreciat. El clima i l’orografia del Maresme contribueixen a la seva excel·lència, que la converteix en una referència gastronòmica arreu de Catalunya.
A més del seu exquisit sabor, les maduixes també aporten beneficis per a la salut, sent una font important de vitamina C i antioxidants, essencials per al bon funcionament del sistema immunitari i la prevenció de malalties cròniques.
Amb la participació activa dels ajuntaments, els restaurants, els productors locals i altres entitats, el Temps de Maduixes es consolida com una cita imprescindible en el calendari gastronòmic del Maresme, una oportunitat única per conèixer i gaudir dels sabors autèntics d’aquesta terra.
Per a més informació sobre els establiments participants i l’oferta de productes disponibles, podeu consultar el web del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme o el llibret online del Temps de Maduixes. A més, la festa continua als municipis locals amb les fires de Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar i Sant Iscle de Vallalta, on la maduixa continuarà sent la protagonista indiscutible.