Durant els mesos d’abril i maig, un extens programa educatiu s’ha posat en marxa a Mataró, destinat als alumnes de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) per a prevenir els possibles efectes negatius de l’ús excessiu de pantalles. Aquest innovador projecte, impulsat pel Pla Municipal de Drogodependències, ofereix un ampli ventall de temes adaptats a les necessitats dels estudiants.

 

Els continguts dels tallers, que es poden personalitzar segons cada grup, aborden qüestions com la privacitat en línia, la identitat digital, l’ús responsable dels dispositius mòbils i els riscos associats a la sobreexposició a continguts en línia. Aquesta iniciativa, que compta amb el suport del Pla Nacional sobre Drogues del Ministeri de Salut, té com a objectiu promoure un ús saludable de les tecnologies digitals entre els joves, així com prevenir situacions de risc com el ciberassetjament o l’exposició a continguts inadequats.

A més dels tallers per als estudiants, s’han organitzat sessions informatives obertes a diferents grups de la comunitat, com ara professionals de la salut i les escoles. Aquests esdeveniments, que inclouen temes com les addiccions digitals i les estratègies per a un ús responsable de les pantalles, reforcen el compromís de la ciutat amb la promoció de la salut i el benestar dels seus habitants.

La propera sessió, titulada “Addiccions tòxiques i comportaments en joves”, se celebrarà el 3 de maig a l’Hospital de Mataró, dirigida a membres de la Comissió de Detecció i altres professionals que treballen amb adolescents. Així mateix, el 8 de maig, es realitzarà una sessió a l’Escola Pia Santa Anna, dirigida a les famílies dels estudiants d’ESO, amb l’objectiu de proporcionar-los eines i consells per a un ús responsable de les pantalles a casa.