Després de l’última reunió del Comitè Municipal de Sequera, es revela que Mataró continua amb una gestió exemplar de l’aigua, mantenint un ús molt inferior al límit permès per la Generalitat.

 

Amb només 131 litres per persona i dia subministrats a la xarxa durant el mes de març, la ciutat està molt per sota dels 200 litres permesos en aquesta situació.

Aquesta notable reducció en el consum s’atribueix a diverses mesures. Aigües de Mataró ha intensificat els seus esforços en la detecció i reparació d’avaries, utilitzant tecnologies avançades i anàlisis de dades per identificar i corregir fuites. La implementació de la telelectura i del sistema d’avisos Comunicaigua també ha contribuït a una millor monitorització del consum i a la identificació de possibles desperfectes en els domicilis.

D’altra banda, les restriccions de consum imposades per l’Agència Catalana de l’Aigua han ajudat a reduir els consums domèstics i municipals, així com els consums no domèstics en equipaments i instal·lacions socials. Mesures com la suspensió del reg en àrees verdes i la reducció general del consum han tingut un impacte positiu en la conservació dels recursos hídrics.

L’Ajuntament de Mataró expressa el seu agraïment a la ciutadania per la seva col·laboració i insta a continuar aplicant mesures d’estalvi d’aigua, ja que la situació de sequera persisteix i podria intensificar-se amb l’arribada de l’estiu. Tots els detalls sobre les restriccions i consells d’estalvi es poden trobar al web d’Aigües de Mataró.