S’ha completat amb èxit la instal·lació de la senyalització turística de l’Eix de la Costa del Maresme i la Via Marina del Camí de Sant Jaume. Aquest projecte, una col·laboració entre el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona, té com a objectiu millorar l’experiència dels visitants i dels peregrins que recorren aquestes rutes.

 

El nou sistema de senyalització dels itineraris turístics de l’Eix de la Costa del Maresme facilita la navegació per a aquells que es desplacen per la costa maresmenca. Aquest recorregut, pensat tant per a senderistes com per a ciclistes, connecta els passejos marítims dels municipis costaners i ofereix indicacions actualitzades, incloent també trams perillosos i fent èmfasi en la intermodalitat amb el transport públic, especialment amb la línia de tren R1, que permet una flexibilitat extraordinària en la planificació del viatge.

Amb la inclusió de la senyalització de la Via Marina del Camí de Sant Jaume, aquest projecte també busca enriquir l’experiència dels pelegrins i senderistes que recorren aquesta ruta per la façana marítima del Maresme. Les sis etapes que travessen la comarca són part integral d’aquest camí històric, oferint als viatgers una perspectiva única de la regió.

Els municipis que conformen l’Eix de la Costa són Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, El Masnou i Montgat. Amb una durada aproximada de 13 hores i 30 minuts a peu i 4 hores i 10 minuts en bicicleta, aquest recorregut ofereix una manera única d’explorar la costa del Maresme. Tota la informació detallada sobre l’Eix de la Costa es pot trobar al web del Consorci i al perfil de Wikiloc.