Les recents inclemències meteorològiques que han colpejat el litoral català han obligat aquest dimarts al tancament provisional de la platja del Callao, a Mataró.

 

Les autoritats locals han pres aquesta mesura cautelar per evitar riscos, senyalitzant l’accés amb precinte fins que s’eliminin les estructures afectades pels temporals o que han emergit a la superfície.

El mal temps de la Setmana Santa ha deixat una estampa desoladora a la platja del Callao. L’impacte del vent i les onades ha causat danys significatius en el mobiliari urbà i les infraestructures costaneres. Elements com l’escala d’accés a la sorra, un aparcament de bicicletes i la torre de vigilància han resultat afectats, requerint reparacions immediates.

A més, l’erosió provocada per les aigües ha exposat antigues estructures i bases de formigó soterrades, possiblement associades a serveis com dutxes. L’Ajuntament ja va iniciar tasques de retirada d’algunes d’aquestes plataformes, les quals necessiten ser completades amb personal especialitzat contractat externament.

En resposta als contratemps, els serveis de temporada s’estan reubicant. La guingueta prevista per a la platja del Callao està sent instal·lada al Varador, proporcionant alternatives als usuaris mentre la situació de la platja es normalitza.