Els esdeveniments més destacats de la Setmana Santa de Mataró, l’Homenatge a la Ciutat dels Armats i la Processó General, s’erigeixen com a moments emblemàtics i participatius. La ciutat es prepara per a dos dies de fervor religiós i tradició.

 

El Dijous Sant, Anastasi Codosal, banderer d’honor dels Armats, iniciarà la recollida de la bandera a la Basílica de Santa Maria a les 19.15 hores. A continuació, els Armats marxaran pels carrers del centre històric de la ciutat, desfilant per diversos punts emblemàtics fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament, on es realitzarà l’Homenatge a la ciutat amb actuacions característiques com l’estrella. Enguany, s’uneixen els Maniples de Romans de Sant Vicenç de Castellet, afegint una nova dimensió al ritual.

La Processó General, considerada una de les més importants de Mataró, tindrà lloc el Divendres Sant, a les 19 hores, iniciant-se a la plaça de Santa Maria i recorrent diversos carrers de la ciutat, amb la participació de totes les confraries i entitats vinculades a la Setmana Santa. Un recorregut carregat de simbolisme i fervor que captiva a tots els assistents.