La dimissió voluntària del director marca el començament d’una nova etapa després dels tràgics esdeveniments dels últims dies, relacionats amb l’assassinat d’una treballadora a les instal·lacions.

 

Paco Romero, director del Centre Penitenciari Mas d’Enric, serà relevat del seu càrrec després de haver presentat la seva dimissió. La seva decisió, que ha comptat amb el suport de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima (SMPRAV), s’ha pres amb la convicció que el centre necessita iniciar una nova etapa després dels incidents recents. Romero, amb una llarga experiència en el sistema penitenciari, assumirà altres responsabilitats directives, i en els propers dies es farà oficial el nomenament del seu substitut.

Durant la seva gestió, Romero ha mostrat una excel·lent capacitat de lideratge i un profund compromís amb el servei públic, destacant-se per la seva tasca al capdavant del centre. Amb aquest canvi, s’inicia un nou capítol a Mas d’Enric amb l’esperança de millorar la seguretat i el clima social al centre.

Reforç de la seguretat i reducció de riscos als centres penitenciaris

A més del relleu a la direcció, el Departament i les direccions dels centres penitenciaris han pres mesures per reforçar la seguretat i reduir els riscos en aquestes instal·lacions.

Es posaran en marxa diversos canvis, com ara un reforç en la vigilància dels tallers i cuines, la dotació de dispositius de comunicació d’emergència al personal, l’augment del personal a les cuines i la revisió dels llocs de treball per avaluar les necessitats de seguretat. A més, es proporcionarà formació en protocols de seguretat al personal dels centres penitenciaris.

A part d’això, el Departament està treballant en altres mesures per millorar la seguretat, com ara la consolidació d’un nou personal especialitzat en prevenció i gestió de conflictes, l’ampliació de la plantilla dels centres i la creació d’unitats especialitzades per als interns amb comportaments disruptius.

També s’estudiarà la possibilitat de modificar la normativa per assignar llocs de treball als interns en funció dels seus perfils i dels riscos associats a aquests llocs.