A través de vuit àmbits temàtics, l’exposició ofereix una visió exhaustiva de la estreta relació entre els inicis de l’esport modern i el desenvolupament científic, tecnològic i industrial.

 

La mostra, produïda pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, abasta des dels darrers anys del segle XIX fins a l’organització de l’Olimpíada Popular i l’esclat de la Guerra Civil. Explora l’evolució social dels esports, des d’una activitat exclusiva de les classes benestants fins a convertir-se en un fenomen de masses. També aborda l’evolució de la dona en la pràctica esportiva, l’aparició de nous esports fruit dels avenços científics, tècnics i industrials, entre altres aspectes rellevants.

Una destacada col·laboració entre entitats, empreses i particulars ha permès l’organització d’aquesta exposició, que inclou objectes i documents cedits per més d’una quinzena d’institucions i col·leccions, com la Col·lecció d’Automòbils Salvador Claret, la Fundació Barcelona Olímpica-Museu Olímpic i de l’Esport, i moltes altres.

La mostra també destaca l’aportació del sector tèxtil mataroní a la millora de la pràctica esportiva, amb la participació d’empreses innovadores com Leser Ioga, Infinite Athletic i Hoko Sport, que han presentat productes pioners en l’àmbit de la roba esportiva.

“Esport, indústria i modernitat” estarà disponible per a la visita a Can Marfà des del 14 de març fins al 2 de juny. Aquesta ubicació coincideix amb la celebració de la Volta Ciclista a Catalunya, reforçant els lligams entre el patrimoni cultural i esportiu de la ciutat.