Mataró, a través del Consorci Xarxa Transversal, se suma a un projecte transfronterer destinat a impulsar el circ amb una perspectiva ecològica, en col·laboració amb altres regions.

 

Mataró ha estat present a l’acte de llançament del projecte EKO – Pirineus de Circ, que té com a objectiu principal fomentar la transició ecològica dins del món del circ. Aquesta iniciativa, que s’estendrà des d’abril de 2024 fins a abril de 2027, agrupa 14 entitats de formació, creació i difusió d’espectacles de Catalunya, Aragó, País Basc, Occitània i Nova Aquitània.

EKO aspira a transformar el model de creació, producció i distribució del circ, adaptant-lo a les necessitats de la transició ecològica i reduint la seva empremta ambiental. Mataró, a través del Consorci Xarxa Transversal d’activitats culturals, se suma a aquest esforç col·lectiu juntament amb altres municipis del Consorci, com Vilanova i la Geltrú, Tortosa, Sant Cugat del Vallès, Reus, Olot, Manresa, Granollers, Girona i Figueres.

El projecte inclou un suport integral als artistes durant el seu procés creatiu, utilitzant els recursos disponibles als ajuntaments participants, com el centre de creació de Can Gassol a Mataró. A més, EKO facilitarà la difusió i exhibició dels espectacles, programant-los als teatres municipals de les localitats implicades, acostant així el circ contemporani a la ciutadania.

Aquesta iniciativa és cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través de POCTEFA, el Programa Europeu de Cooperació Transfronterera, amb l’objectiu de promoure el desenvolupament sostenible de les regions frontereres d’Espanya, França i Andorra.