En un moment de creixement de l’extrema dreta i la seva influència en la restricció de les llibertats i la repressió de la dissidència, el Grup Municipal de la CUP Mataró presenta una declaració institucional per garantir totes les llibertats dins de la Unió Europea.

 

En el text presentat, la CUP denuncien la persecució ideològica en estats com Espanya, Hongria i Polònia, i es comprometen a defensar els drets civils i polítics dels pobles, posant èmfasi en casos com la criminalització de les protestes independentistes, la detenció del periodista Pablo González a Polònia i la detenció de l’activista Ilaria Salis a Hongria.

Aquest grup municipal també proposa diversos acords, incloent-hi la condemna de la judicialització dels conflictes polítics, la solidaritat amb les famílies afectades i la exigència de llibertat per als presos polítics a l’Estat Espanyol.

Els acords, que va ser aprovats a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró, seran traslladats als òrgans legislatius catalans, espanyols i europeus, així com a les ambaixades d’Hongria i Polònia.