La comarca del Maresme, reconeguda per la seva fèrtil terra i la diversitat dels seus productes, brilla amb les jornades gastronòmiques que exalten els seus tresors culinaris. Els pèsols de la floreta i els garrofal, les maduixes de la Vallalta, i els excel·lents vins de la DO Alella són protagonistes d’aquesta festa culinària.

 

Amb l’arribada de la primavera, el pèsol emergeix com l’estrella indiscutible del Maresme. Les Jornades Gastronòmiques “Temps de Pèsols”, impulsades pel Consorci de Promoció Turística del Maresme, ofereixen una oportunitat única per gaudir de la seva exquisidesa en plats elaborats i menús especials als restaurants participants. A més, els visitants poden adquirir aquests llegums en comerços locals i directament dels productors, subratllant així la importància d’aquest producte singular de la comarca.

A partir del mes de maig, la maduixa del Maresme pren el relleu, inundant els paladars amb el seu sabor dolç i refrescant. Les “Jornades Gastronòmiques Temps de Maduixes” són una oportunitat per a restauradors, pastissers i productors de mostrar la versatilitat d’aquesta fruita en plats únics i postres delicades. Amb quatre varietats diferents cultivades a la regió, la maduixa del Maresme s’obre pas com a referent gastronòmic, capaç d’enriquir qualsevol taula amb el seu aroma i gust inconfusibles.

Descobreix els Secrets dels Vins de la DO Alella

La cuina del Maresme, amb la seva notable oferta de plats a base de peix i hortalisses de la terra, troba un aliat perfecte en els vins de la DO Alella. Coneguda principalment pels seus vins blancs de qualitat, aquesta denominació d’origen ofereix una experiència enològica única. Els visitants tenen l’oportunitat de conèixer els cellers de la zona i participar en esdeveniments com la Festa de la Verema i el VI+, tot descobrint els secrets d’aquests vins excepcionals.