L’Ajuntament de Mataró ha engegat els treballs de poda de l’arbrat viari, prioritzant zones amb més incidències. Es preveu l’atenció de prop de 2.000 arbres, inclòs plàtans, moreres, tipuanes i palmeres, durant aquest any.

 

Els operaris municipals han iniciat la campanya anual de poda de l’arbrat urbà, concentrant els esforços en millorar la salut i l’aspecte dels arbres. Aproximadament, 2.000 exemplars, que inclouen plàtans, moreres, tipuanes i palmeres, seran objecte d’atenció durant els mesos de febrer i març.

El pla d’actuació es basa en les necessitats específiques de cada espècie arbòria i en les incidències detectades, amb una clara prioritat en les zones on s’ha identificat una major problemàtica. Així mateix, es mantindrà un horari de treball de 7 a 18 hores per minimitzar els inconvenients per als ciutadans.

Per dur a terme aquesta tasca, aproximadament el 75% dels arbres seran atesos per una empresa externa, TALIO S.A., mitjançant un contracte d’un valor de 90.000 € (IVA inclòs), mentre que la resta serà gestionada per la brigada municipal.

Les restes de la poda seran recollides, triturades i reutilitzades com a mulch, contribuint a millorar la qualitat dels parterres i zones verdes de la ciutat.

Resolució de problemàtiques i mètodes de poda

Les actuacions de poda tenen com a objectiu abordar diverses problemàtiques, des de la interferència amb serveis urbans fins a qüestions fitosanitàries. La poda s’ajusta a les necessitats de cada arbre, optant per la poda de formació, la neteja o la brocada segons les circumstàncies, amb l’objectiu de mantenir la salut i l’estètica de l’arbrat urbà.