La Generalitat ha obert el període de sol·licitud per a les ajudes al lloguer dirigides als ciutadans de 65 anys o més. A partir d’avui, i fins al 27 de març, aquells interessats poden presentar les seves sol·licituds. Paral·lelament, també s’ha anunciat la convocatòria per als joves de fins a 35 anys, que tindran l’oportunitat de sol·licitar les ajudes a partir de l’11 de març.

 

La convocatòria per a majors de 65 anys s’emmarca dins d’un conjunt de tres convocatòries que preveuen ajudes segons la franja d’edat dels interessats. És important destacar que els beneficiaris han de ser titulars d’un contracte de lloguer o cessió d’ús de l’habitatge que constitueixi el seu domicili habitual i complir amb els requisits de renda establerts per a la unitat familiar.

Les característiques principals de la convocatòria inclouen un termini de sol·licitud que s’estén des del 27 de febrer fins al 27 de març a les 15 hores. L’import de les ajudes oscil·la entre 20 i 200 euros mensuals. Cal destacar que no es permeten contractes de lloguer entre persones que tinguin relació de parentiu.

Per optar a aquestes ajudes, és requisit imprescindible viure a Catalunya, estar empadronat en aquesta comunitat, ser un dels titulars del contracte de lloguer i complir amb els requisits de renda establerts. El tràmit de sol·licitud pot realitzar-se preferiblement de manera telemàtica a través del portal web de la Generalitat de Catalunya o de manera presencial a l’Oficina Local d’Habitatge, on es pot sol·licitar assessorament prèvia cita.

Durant el 2023, l’Oficina Local d’Habitatge va gestionar un total de 2.430 sol·licituds d’ajudes al lloguer, demostrant la importància d’aquestes mesures de suport per a la ciutadania.