El cartell de Les Santes d’aquest any presentarà una innovació notable: serà un mural situat en un punt destacat de la ciutat. Aquesta decisió es va revelar durant el Plenari de Les Santes, on la regidora de Cultura, Heidi Pérez, va anunciar els artistes responsables del projecte.

 

Mohamed L’Ghacham serà l’autor del mural-cartell, mentre que Kris Ubach capturarà la festa amb la seva càmera fotogràfica per a l’exposició del 2025.

Proposats per la Comissió d’Imatge de la Festa Major de Mataró, Mohamed L’Ghacham i Kris Ubach han estat seleccionats per la seva vinculació amb l’art local i el seu compromís amb la comunitat. L’elaboració del mural-cartell serà un procés participatiu, amb sessions de treball obertes a la ciutadania al Centre Cívic de Rocafonda-El Palau. Es busca involucrar els ciutadans en el procés creatiu, donant-los l’oportunitat de compartir vivències i records que inspiraran el treball de L’Ghacham.

Les inscripcions per participar en aquest procés estaran obertes del 28 de febrer al 7 de març, i les sessions es duran a terme els dissabtes 9 i 16 de març i el 6 d’abril. Un cop completat, el mural es convertirà en el cartell oficial de Les Santes 2024, preservant així la col·laboració i l’essència de la comunitat mataronina en aquesta celebració anual.

D’altra banda, Kris Ubach, reconeguda fotògrafa professional, capturarà la Festa Major amb el seu objectiu expert. Les seves imatges seran exhibides al M|A|C – Mataró Art Contemporani a partir de juliol del 2025, oferint una visió única i evocadora de la festivitat.

Tant L’Ghacham com Ubach són figures respectades en el món de l’art i la fotografia, i el seu treball promet enriquir encara més l’experiència de Les Santes per als residents i visitants de Mataró.