L’Ajuntament de Mataró ha agilitzat encara més els tràmits administratius relacionats amb els accidents de trànsit. Gràcies a la Seu electrònica, les persones involucrades en un accident de trànsit on hagi intervingut la Policia Local poden obtenir l’informe de manera immediata.

 

Per sol·licitar l’informe, només cal tenir el número d’accident, la data del sinistre i la matrícula del vehicle implicat. Tant les companyies d’assegurances com les persones afectades poden beneficiar-se d’aquesta nova facilitat, que també permet la descàrrega de múltiples informes amb una sola sol·licitud, una funcionalitat especialment útil per a les asseguradores.

El procés d’elaboració de l’informe té un temps estimat de 30 dies des de la data de l’accident. A més, si no han passat aquest temps, els sol·licitants poden fer un seguiment de la seva petició i rebran una notificació per correu electrònic quan l’informe estigui disponible.

Cal destacar que per als accidents anteriors a l’1 de gener de 2024, encara es requereix una sol·licitud a través del Registre d’entrada de documents, proporcionant la informació necessària sobre la data i el lloc de l’accident, així com la matrícula del vehicle implicat.

Durant el 2023, es van registrar un total de 1150 sol·licituds d’aquest tipus d’informes, demostrant la utilitat i la demanda d’aquest servei entre els ciutadans.