Del 26 al 29 de febrer, la ciutat acollirà una sèrie d’activitats en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i el suport de la Plataforma Zero Abandonament de la Fundació Bofill.

 

En consonància amb les seves prioritats, la ciutat de Mataró posa en marxa la Setmana Contra l’Abandonament Escolar Prematur, una iniciativa destinada a destacar, prevenir i abordar aquest greu problema educatiu.

El punt de partida serà el 26 de febrer, a l’Escola d’Adults Can Noè, amb la participació de la regidora d’Educació, Bea Delgado, i la directora de la Plataforma Zero Abandonament, Rosalina Alcalde. El llibre “Ombres de Colors” d’Oriol Malet serà el fil conductor dels tallers que es realitzaran als instituts de la ciutat: Institut Escola Mar Mediterrània, Institut Escola Àngela Bransuela i l’Institut Cinc Sènies. A més, es durà a terme l’activitat “Converses que vinculen” amb el Col·lectiu Institut Biografia i Societat.

Mataró Orienta, una iniciativa que forma part del Pla de Mandat 2023-2027, s’uneix a aquest esforç amb el projecte Noves Oportunitats Educatives (NOE) de la Diputació de Barcelona. A través d’aquesta col·laboració, l’Ajuntament de Mataró ofereix diverses iniciatives, com la Fira Mataró Orienta i tallers d’orientació als instituts, per fomentar una educació inclusiva i de qualitat.

El còmic “Ombres de Colors”, fruit de la col·laboració entre ComaNegra i la Fundació Bofill, dóna veu als joves que han abandonat prematurament els estudis, oferint una visió diversa i transversal del fenomen i les seves causes. A través d’aquesta obra, es busca sensibilitzar i difondre la urgència d’afrontar aquesta problemàtica des d’una perspectiva social i política.