El Maresme experimenta un increment de l’atur al començament del 2024, destacant especialment l’augment entre les persones joves.

 

Segons el Report d’Atur del Consell Comarcal, les oficines d’ocupació han registrat 248 nous demandants de feina, elevat el total d’aturats a 21.259, amb una taxa d’atur del 9,67%.

Tot i aquest augment, es manté una tendència a la baixa en comparació amb l’any anterior, tot i que el mes de gener s’ha observat un augment del 5,17% entre els joves de 16 a 24 anys, i un 3,80% entre els de 25 a 34 anys. Els majors de 45 anys continuen sent el grup més afectat, representant el 62,41% de l’atur total.

En termes sectorials, l’agricultura i la construcció mostren una evolució positiva, mentre els serveis, la indústria i els sense ocupació anterior experimenten un augment de l’atur. Pel que fa als municipis, l’atur ha augmentat en 18 localitats respecte al mes anterior, amb taxes que varien entre el 4,79% i el 13,43%.