El Maresme destaca per la seva aposta per la sostenibilitat en el sector turístic, amb un total de 100 empreses, serveis i destinacions certificades amb el distintiu Biosphere, així com 61 Punts d’Informació Turística que impulsen la promoció de la comarca.

 

Aquest dimarts, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha organitzat una jornada de networking amb l’objectiu de reforçar el compromís amb la sostenibilitat a la comarca. La presidenta del Consorci, Carme Ponsa, ha ressaltat la importància d’aquestes trobades per a generar sinergies i propostes que contribueixin a potenciar el Maresme, involucrant tant al sector públic com al privat.

Durant l’esdeveniment, s’ha destacat el creixent interès per les certificacions Biosphere, que promouen pràctiques sostenibles tant a nivell individual com col·lectiu. Xavier Font, Cap de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, ha subratllat la importància d’aquesta certificació per millorar en les dimensions econòmica, social i mediambiental.

A més de l’entrega de les certificacions Biosphere, s’han reconegut els Punts d’Informació Turística, que actuen com a prescriptors d’informació turística a la comarca. Aquest programa, impulsat per l’Oficina Tècnica de Turisme, s’ha destacat com una eina potent per potenciar la promoció i el coneixement dels diferents actors turístics del territori.

L’esdeveniment ha tingut lloc a l’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella, les últimes instal·lacions inaugurades al municipi, amb la participació de representants del Consell del Maresme a la Cambra de Comerç de Barcelona i de l’equip del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, que han presentat les línies estratègiques per al proper any.