En una iniciativa pionera, un grup de ciutadans i ciutadanes s’uneixen a l’Ajuntament per millorar la utilitat de la Bústia de consultes, queixes i suggeriments.

 

El dilluns passat va donar el tret de sortida la primera fase dels Espais de col·laboració ciutadana, amb l’objectiu de potenciar la millora de la Bústia de consultes, queixes i suggeriments. Dotze membres de la comunitat s’han sumat a aquesta iniciativa per compartir les seves idees i contribuir a fer aquesta eina de comunicació amb l’Ajuntament més eficient i adaptada a les necessitats dels usuaris.

Des del novembre del 2023, els residents han tingut l’oportunitat de registrar-se per formar part d’aquests espais col·laboratius. Amb un total de trenta inscrits fins ara, aquesta primera acció ha seleccionat un grup variat de participants, cobrint diferents edats i interessos. A més, s’ha afegit a la selecció persones que ja han utilitzat la Bústia de consultes, queixes i suggeriments, assegurant una representació completa dels usuaris habituals d’aquest servei.

Ahir, els membres d’Espai Mataró Connecta van iniciar la seva tasca, rebent una introducció al projecte i les seves responsabilitats. En els pròxims dies, interactuaran amb la plataforma, ompliran qüestionaris i presentaran les seves propostes de millora. La segona sessió de treball està prevista per al 4 de març, on es revisaran i compartiran les aportacions rebudes. L’objectiu és finalitzar aquest procés l’11 de març, amb un document consolidat de millores per implementar durant el 2024.

La iniciativa forma part d’un projecte global de millora de la Bústia de consultes, queixes i suggeriments, llançat el novembre passat. A més de les accions dels Espais de col·laboració ciutadana, el projecte té com a objectiu millorar la gestió interna dels comunicats ciutadans i fomentar l’anàlisi de dades per a una presa de decisions més informada.

Aquesta millora inclourà l’automatització de processos interns per accelerar la resolució de comunicats i millorar la resposta a la ciutadania. També es prioritzarà la captura i anàlisi de dades per identificar amb precisió les tipologies d’incidències i consultes, optimitzant els recursos i millorant l’experiència global dels usuaris.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la línia 6.5 del Pla de Mandat, que busca reforçar el sentit de pertinença comunitària i promoure una presa de decisions més compartida amb la ciutadania.