La Comissió Gestora de la Missa de les Santes de Mataró ha anunciat el nomenament del mestre Gabriel Miralles Güell com a nou director per a l’edició del 2024, prenent el relleu de la mestra Clàudia Dubé Oranias després de dos anys al capdavant.

 

Gabriel Miralles, conegut a la ciutat per la seva destacada tasca com a director de la Coral La Nota des de 2011, aporta més de tres dècades d’experiència en el món coral. Amb una trajectòria que inclou la direcció de diversos corals reconeguts com la Coral Universitària d’Enginyeria La Salle, el Cor Bach de l’Associació Bach, de Sant Miquel dels Sants i la Coral Canticela de la Sagrada Família de Barcelona, Miralles s’ha consolidat com una figura referent en l’escena coral de la regió.

Així mateix, ha liderat gires internacionals amb la Coral Canticela i la Coral d’Enginyeria La Salle a països com Argentina i França, i ha participat com a director convidat en festivals de renom, com el Festival de Música Coral de Santa Fe a Argentina.

Amb una formació musical ampla que inclou el piano, l’orgue i l’harmònium, Gabriel Miralles s’ha format en prestigioses institucions com el Conservatori Municipal de Música de Barcelona i l’Acadèmia Ars Nova. A més, ha rebut instrucció específica en direcció coral de mestres com Manuel Cabero i Pièrre Cao.

La Missa de Glòria de mossèn Manuel Blanch i Puig, una peça musical única estrenada el 1848, és una part essencial de les celebracions de les Santes de Mataró, reconeguda com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional. Amb la incorporació de Gabriel Miralles com a director, la Comissió Gestora espera continuar la tradició i enriquir encara més aquesta festa tan estimada.