Mataró s’endinsa en els preparatius per acollir l’esperat inici de l’Any del Drac de Fusta, una celebració emblemàtica de la cultura xinesa que desperta l’interès de tota la ciutat.

 

El pròxim 18 de febrer, el Parc Central es convertirà en l’epicentre d’una jornada plena de color, música i tradició, on els habitants de Mataró tindran l’oportunitat de submergir-se en els costums mil·lenaris d’aquesta cultura.

La festa, que marca l’inici de l’Any del Drac de Fusta, durarà des del 10 de febrer de 2024 fins al 28 de gener de 2025. Aquest esdeveniment, que ha esdevingut una tradició a la ciutat, serà inaugurat oficialment amb un acte al Parc Central a partir de les 12 h. L’alcalde David Bote, juntament amb distingits representants de la comunitat xinesa a Mataró, presidiran els parlaments inicials per donar pas a una jornada plena d’emoció i entreteniment.

Les festivitats inclouran les actuacions de l’alumnat de l’Escola Xina de Mataró, que oferiran un espectacle de cançons i danses tradicionals. Aquesta celebració, que torna al carrer després de tres anys, permetrà a tots els assistents experimentar de prop l’essència de l’Any Nou Xinès, una festa que simbolitza el començament de la primavera i l’esperança de nous horitzons.

La jornada començarà a les 10 h amb la concentració d’associacions i comparses a la plaça de l’Ajuntament, seguida d’una acolorida Rua que recorrerà els carrers fins arribar al Parc Central Vell. Un cop allà, els assistents gaudiran de les emocionants actuacions que ompliran l’ambient de ritme i tradició.

Amb l’arribada de l’Any del Drac de Fusta, es pronostica un període d’innovació, flexibilitat i canvi. Aquesta combinació d’energies promet obrir noves oportunitats i encoratjar el creixement personal i professional. A Mataró, la comunitat xinesa, amb gairebé 3000 residents, és una part integral de la vida urbana, contribuint de manera significativa al teixit social, comercial i cultural de la ciutat.