Mataró s’immergeix en una nova edició de la campanya “Mataró Més de 100 Llengües”, posant un especial èmfasi a les expressions i frases fetes de diferents cultures en commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, el qual se celebra el 21 de febrer.

 

Del 10 al 29 de febrer, la ciutat acollirà una variada gamma d’activitats destinades a valorar la diversitat lingüística i cultural a través d’exposicions, xerrades i iniciatives de sensibilització.

Les frases fetes, expressions que presenten una forma fixa i un sentit figurat, són una part fonamental del patrimoni lingüístic de cada comunitat. Aquest any, la campanya de Mataró Més de 100 Llengües dedica la seva atenció a aquesta rica temàtica, commemorant el Dia Internacional de la Llengua Materna per vuitè any consecutiu.

Inspirada en la proclamació de la UNESCO d’aquest dia, que recorda la valentia d’estudiants defensant la seva llengua a Dhaka l’any 1952, la programació d’aquesta edició s’estendrà del 10 al 29 de febrer.

Entre les múltiples activitats destacades, el 21 de febrer, l’Espai Mataró Connecta acollirà un recorregut visual i sonor, presentant expressions i frases fetes de tot el món recollides per alumnes de les escoles locals. A partir de les 18h, els alumnes implicats en la recopilació i il·lustració d’aquestes frases llegiran els seus treballs, acompanyats per la música de l’Escola Municipal de Música de Mataró.

A més, durant els dies 19 al 23 de febrer, l’Espai Mataró Connecta albergarà una exposició d’aquestes frases fetes, il·lustrades per estudiants del Batxillerat artístic de l’Institut Alexandre Satorras.

La participació del públic també es veurà reforçada amb la xerrada “Frases fetes, diferents maneres de dir les mateixes coses”, a càrrec de Víctor Pàmies i Riudor, el dijous 29 de febrer, a les 19 h, al Centre de Formació d’Adults els Tarongers.

A més de les mencionades activitats, la campanya inclourà dos programes de ràdio, diverses activitats als centres educatius, una gimcana lingüística organitzada pel Centre de Normalització Lingüística del Maresme i exposicions a les biblioteques de la ciutat, tot amb l’objectiu de celebrar i enriquir la riquesa lingüística de Mataró.